top of page
IMG_6271_edited.jpg

Inside the box!

Neem een kijkje in onze box!
Handleiding

Ben jij even de weg kwijt in onze toolbox? Deze handleiding wijst je weer de weg door onze toolbox! Je vindt er een beknopt overzicht terug van de inhoud, samen met een korte uitleg van elk onderdeel. 

IMG_6277.jpeg
IMG_6288.jpeg
Woord-beeldspel

Dit spel is een multifunctioneel spel. Gebruik het om voorkennis te testen of gebruik het om de verworven leerstof te testen. Deze opdracht laat het ook perfect toe om te differentiëren. Je maakt de oefening zo moeilijk of zo makkelijk als je zelf wil. Het materiaal is er. Laat je inspiratie de vrije loop!

Black Box 

Bij dit spel gaan we vragen stellen aan onze leerlingen. Ze mogen hun antwoorden noteren en in onze "blackbox" steken. Als leerkracht kan je achteraf in groep alle antwoorden bespreken. 

​

Met deze opdracht willen we vooral veiligheid bieden en de openheid stimuleren van de leerlingen. Zonder dat de andere klasgenoten weten wie welk antwoord heeft opgeschreven kunnen ze vaak die mening wel uiten. We willen de leerlingen dan ook het signaal geven dat we voor hun mening open staan en dat er geen "goed en fout" bestaat.

IMG_6296.jpeg
IMG_6284.jpeg
Kleuren kaartenspel 

Met dit spel stel je vragen aan de leerlingen. Zij kunnen op deze vragen antwoorden door een groene kaart (akkoord), rode kaart (niet akkoord) of een oranje kaart (ik twijfel) in de lucht te steken. De bedoeling van dit spel is dat je in dialoog gaat met leerlingen en op deze manier een interactief gesprek op gang brengt tussen leerling/leerkracht en leerling/leerling. Tijdens dit spel mogen leerlingen open communiceren zodat ze op deze manier de gevaren rond dit thema voor zichzelf of hun medeleerling beter kunnen inschatten. 

Kahoot! Quiz

Een Kahoot-Quiz is altijd leuk om een les mee te eindigen. In deze quiz worden vragen gesteld over dit thema algemeen. Het is misschien een goede evaluatie over wat de leerlingen hebben opgestoken van de voorbije les(sen). De URL-link en inloggegevens van deze quiz vind je eveneens op de USB-stick samen met de extra uitleg die bij deze vragen horen. 

IMG_6306.jpeg
IMG_6307.jpeg

Cursus met PowerPoint

De cursus met bijhorende PowerPoint is gebaseerd op een infosessie die we gevolgd hebben bij Tim Cools (verslavingsadviseur van de stad Geel). In de PowerPoint en cursus wordt uitgelegd hoe het komt dat jongeren sneller vatbaar zijn voor verslaving algemeen. Ook wordt er hier kennisgemaakt met de verschillende soorten drugs en de gevaren die eraan vasthangen. Hiermee zou je kunnen starten om de leerlingen een algemene basiskennis te geven over dit thema. 

Kleine encyclopedie

In dit mapje vind je extra informatie over de verschillende soorten drugs en andere verslavingen. Hier wordt er besproken wat de gevolgen zijn op korte en lange termijn en wat de wetgeving voorschrijft omtrent de verschillende soorten drugs. Het is niet de bedoeling dat je dit mapje gaat doorlopen met de leerlingen, maar vanuit dit mapje kan je extra informatie geven naar de leerlingen toe tijdens je les. 

IMG_6285_edited.jpg
bottom of page